pexels-eva-elijas-7661643.jpg Afgelopen weken werd bekend dat de vaccinaties die door huisartsen werden gezet, niet bekend waren bij het RIVM, waardoor de klanten van huisartsen geen vaccinatiestatus in hun Corona-Check app konden ophalen. Het RIVM had namelijk de vaccinatiestatus van de klanten van de huisartsen niet. En de reden is zo banaal...
In de zorg is het gebruik van het BSN als sleutel verplicht, omdat het recht op zorg is gekoppeld aan de status als inwoner van Nederland (en dus indirect als iemand die recht heeft op zorg op grond van de verplichte verzekering). Een huisarts is dus verplicht om het BSN van een klant te toetsen. En daarna kan zorg worden verleend, want dan is er recht op vergoeding.

Maar, nee, ik ga het niet samenvatten: dit was de situatie: VWS weet niet hoe de eerstelijnszorg werkt en dus ook niet hoe huisartsen omgaan met identificatie van hun klanten.

Als er nou geen idiote technische verificatie van het BSN had plaatsgevonden, maar als gewoon de invoer van de huisarts was vertrouwd, was deze ophef niet nodig geweest.
Nee, ik wil eigenlijk niet weten wat dat geintje, die automatische BSN-verificatie, allemaal gekost heeft...


(Photo by Eva Elijas from Pexels)
0 Reacties